Petitie voor OV-kaart

6 December 2012

De 15-jarige vmbo-scholier Milan van Schaik heeft samen met het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) zijn petitie voor behoud van de OV-jaarkaart aangeboden. Volgens het nieuwe regeerakkoord wil het kabinet de OV-jaarkaart voor studenten vanaf 2014 omzetten in een kortingskaart. Van Schaik en het ISO vinden dat studenten gratis moeten kunnen blijven reizen en dat eerst onderzocht moet worden wat het afschaffen van de kaart precies oplevert. Ruim 53.000 mensen tekenden de petitie. Met ondersteuning van 40.000 handtekeningen kan met een burgerinitiatief de Tweede Kamer gedwongen worden een voorstel op de agenda te plaatsen. Omdat veel van de ondertekenaars jonger dan 18 jaar zijn, geldt de petitie voor de OV-jaarkaart niet als burgerinitiatief.

Deel dit bericht: