Nader onderzoek fraude

6 December 2012

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) moet de fraude van voormalig hoogleraar cardiovasculaire geneeskunde Don Poldermans verder onderzoeken. Dat stelt de president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) Hans Clevers in reactie op het rapport-Stapel in NRC Handelsblad. Eerder pleitte Pim Levelt, voorzitter van de commissie die de affaire-Stapel anderhalf jaar lang onderzocht, al voor nader onderzoek. De commissie-Levelt onderzocht 137 artikelen van Stapels hand en concludeerde dat er in 55 gevallen fraude is gepleegd. Het omvangrijke onderzoek naar de aard en omvang van de fraude van Stapel lijkt een nieuwe standaard te hebben gezet. De EUR bekijkt niet alleen de mogelijkheden om alle publicaties van Poldermans te onderzoeken, ook alle publicaties van de gevallen hoogleraar Dirk Smeesters worden nagegaan.

Deel dit bericht: