?Ik ga zo echt niet de trein in?

Juridische Faculteitsvereniging Grotius

Taco van der Eb

Rebecca Kroon (22, rechten): 'Het is traditie dat het bestuur van Grotius er elk jaar voor zorgt dat Sint Nicolaas en zijn pieterbazen de leden bezoeken. We zitten eigenlijk met zijn zessen in het bestuur, maar gaan met zijn drieën verkleed.'
Fatima Jarmohamed (20, rechten): 'Eén van onze bestuursleden is ziek, er is er één op vakantie en er is er één in gewone kleding aanwezig.'
Anna Tsheichvili (21, rechten): 'Het is misschien een beetje raar, een vrouwelijke Sint, maar ons enige mannelijke bestuurslid zit momenteel in Cuba. Maar als hij er wel was geweest, dan had ik eigenlijk ook Sinterklaas willen zijn, dat hoort toch een beetje als voorzitter. Als Sint heb ik dan wel geen bestuurshamer meer, maar wel een staf en een prominente hoed.'
Rebecca: 'Voor mij is het geen langgekoesterde wens om Zwarte Piet te spelen hoor, ik doe dit echt eenmalig voor de leden.'
Fatima: 'De schmink die we nog hadden liggen was helemaal uitgedroogd. Hij bleek over de datum. We hebben de bedorven schmink nog even op mij uitgeprobeerd, maar hij jeukte ontzettend.'
Rebecca: 'Dat wilden we dus niet riskeren. We zijn om tien voor vijf nog nieuwe schmink gaan kopen.'
Fatima: 'De nieuwe schmink jeukte gelukkig minder, dus ik heb het maar meteen helemaal goed laten doen.'
Rebecca: 'Ik vind alleen mijn gezicht wel genoeg, ik wil er nu al de hele tijd aan krabben. Het hoeft van mij niet zo nodig ook in mijn nek en in mijn oren. Ik denk dat ik zo half geschminkt maar niet naar buiten ga, voor het geval ik kinderen tegen kom. Maar ik woon hier sowieso anderhalf uur vandaan, dus straks haal ik alles er af. Ik ga zo echt de trein niet in.'
Fatima: 'Drinken gaat ook beetje lastig. We zijn rietjes vergeten.'
Anna: 'De Grotianen mogen één voor één bij Sint op schoot en krijgen een gratis lustrummok vol pepernoten. Volgende week vieren we ons 19e lustrum, dus Sint en de Pieten hebben het eigenlijk heel druk. We organiseren onder meer een oud-besturendiner, een juridisch dictee, een carrièredag met een recruitment-diner en we sluiten de week af met een togafeest.'
Rebecca: 'De meeste van onze leden zijn wel lief geweest, maar je begrijpt dat we daar wegens het recht op privacy niet te ver over kunnen uitwijden. Het staat allemaal in het grote boek.'
Anna: 'Om te zien hoe lief ze zijn hoef je maar om je heen te kijken. We hebben ongeveer 4500 leden maar die zijn niet allemaal aanwezig. Het is immers tentamenweek, een groot deel van de leden zit momenteel hard te studeren.'

Door Petra Meijer

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Snorren met een helm

Motorrijden is het dodelijkst, blijkt uit onderzoek naar ongelukken van gemotoriseerde …

Rubrieken

English page