Fors bedrag

28 November 2012

'Een fors bedrag', noemt minister voor Hoger Onderwijs Jet Bussemaker de vertrekregeling van rector Paul van der Heijden. In het licht van alle bezuinigingen die het kabinet in de komende jaren moet doorvoeren, kan zij zich voorstellen dat de regeling vragen oproept, antwoordde ze op Kamervragen van Jasper van Dijk (SP) over het sabbatical. Maar alvorens tot een oordeel te komen wil de minister meer informatie inwinnen. Van Dijk vroeg om opheldering omdat van der Heijden een sabbatical van bijna 14 maanden, met doorbetaling van zijn salaris van 210.677 euro per jaar zou krijgen. Inmiddels heeft de rector al van de regeling afgezien 'omdat de hierover binnen en buiten de universiteit ontstane discussie niet in het belang is van de universiteit'. Zijn sabbatical wordt ingekort tot negen maanden en zijn salaris zal dan maximaal 120.000 euro bedragen.

Deel dit bericht: