Chipkaart

28 November 2012

Als een burger zijn vervoerspas kwijt of stuk maakt, kan hij naar het loket om een tijdelijke vervanging aan te vragen. Voor studenten en hun OV-studentenkaart werkt het niet zo: vervoerders beschikken niet over de data van studenten en kunnen dus niet controleren of degene voor hun loket wel student is. Resultaat is dat een student die zijn pas verliest, daar veel meer hinder van ondervindt. D66 en de ChristenUnie hadden daarover Kamervragen gesteld, en deze week kwam het antwoord van onderwijsminister Bussemaker. In het kort: er verandert voorlopig niks: de Wet Bescherming Persoonsgegevens verbiedt het uitwisselen van gegevens van studenten tussen DUO, chipverzorger TLS en de vervoerders. 'Wel zoeken de vervoerders en TLS naar mogelijkheden om de vervanging van defecte ov-chipkaarten te versnellen', aldus Bussemaker.

Deel dit bericht: