Naaktlopers gaan in beroep bij Quintus

21 November 2012

De leden van dispuut Sjap Eisjedies gaan in beroep tegen de straf die het bestuur van studentenvereniging Quintus hen heeft opgelegd. Het dispuut is vier maanden geschorst en kreeg de maximale boete van duizend euro omdat vier van haar aspirant-leden naakt over de Haarlemmerstraat hadden gerend. De leden van het dispuut mogen daarnaast geen zitting nemen in commissies en zij mogen zich niet presenteren tijdens de introductieperiode, wat het aannemen van nieuwe leden bemoeilijkt. Sjap Eisjedies-leden Sam Pauwels en Rens van de Peppel gaven eerder al aan geen vrede te kunnen hebben met de zwaarte van de opgelegde straf. De raad van beroep van Quintus zal zich nu buigen over de beslissing van het bestuur. Voorzitter Stijn van den Wijngaard: ‘We hebben een vrij zware straf opgelegd, dus het is alleen maar goed dat er veel mensen naar kijken,’ laat hij in een reactie weten. De uitspraak volgt binnen twee weken.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

21 November 2012