Minister

31 Oktober 2012

Jet Bussemaker, nu nog rector aan de Hogeschool van Amsterdam, gaat Marja van Bijsterveldt opvolgen als Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De PvdA-politica studeerde politicologie aan de UvA, en werkte daarna onder meer als universitair docent. In het kabinet Balkenende IV was ze staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. VVD’er Sander Dekker wordt staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Rutte II. Dekker studeerde bestuurskunde in Leiden, waar hij voorzitter was van studievereniging BIL. Van 2006 tot 2010 was hij wethouder onderwijs in de gemeente Den Haag. In die hoedanigheid heeft hij meegewerkt aan de komst van het Leidse University College en de Campus Den Haag. Op papier is de taakverdeling tussen de minister en de staatssecretaris nog niet vastgelegd, maar een blik op de cv’s doet vermoeden dat de portefeuille hoger onderwijs bij Bussemaker terecht zal komen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

31 Oktober 2012