Lampjes

31 Oktober 2012

De politie Hollands-Midden, waar Leiden onder valt, heeft aangekondigd de komende weken weer te gaan controleren op fietsverlichting. Waar precies houden ze geheim, maar meestal staan ze voor het Museum voor Volkenkunde en bij de Zijlpoort. De boete voor fietsen zonder licht is 45 euro. Elk jaar vallen er zo’n duizend gewonden en 25 doden door gebrek aan verlichting. Losse lampjes zijn al weer een paar jaar een legale manier om je fiets te verlichten, maar houd er rekening mee dat ze recht naar voren of achteren moeten schijnen en niet mogen knipperen. Ook moet het voorlicht wit of geel zijn, en het achterlicht rood.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

31 Oktober 2012