Eredoctoraten

31 Oktober 2012

De Universiteit Leiden reikt eredoctoraten uit aan vertaler Rien Verhoef en de arabisten Patricia Crone en Michael Cook. Verhoef is de vaste vertaler voor het werk van de Britse auteur Ian McEwan. Ook vertaalde hij Vladimir Nabokov en William Faulkner voor de Nederlandse markt. Vertalingen zijn interessant voor de wetenschap, omdat ze erg geschikt zijn voor de analyse van overeenkomsten en verschillen tussen talen. Crone en Cook, beiden verbonden aan de Universiteit van Princeton, zijn bekend door hun onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van de islam. Ze waren de eersten die hiervoor ook niet-Arabische bronnen gebruikten. De eredoctoraten worden verleend tijdens de 438e dies natalis van de Universiteit Leiden op vrijdag 8 februari 2013. Die dag zal ook in het teken staan van de overdrachtsplechtigheid van het rectoraat. Rector magnificus Paul van der Heijden wordt dan opgevolgd door Carel Stolker.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

31 Oktober 2012