Effect leenstelsel onderzocht

31 Oktober 2012

FNV Jong en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) willen onderzoeken wat precies de gevolgen zijn van de invoering van het sociaal leenstelsel voor de ambities van jongeren.

Daarom hebben ze gisteren gezamenlijk een online enquête gelanceerd: www.studerenmoetkunnen.nl.
'Dat niemand het leuk vindt om straks 12.000 euro extra te betalen, ligt voor de hand. En het CPB heeft al berekend dat de maatregelen de toegankelijkheid niet ten goede komen. Wij willen echter ook uitzoeken wat de bijeffecten zijn. Gaan jongeren minder snel studeren? Gaan ze er meer naast werken? Die uren zouden ten koste van de studietijd gaan', legt LSVb-voorzitter Kai Heijneman uit.
De LSVb is van mening dat de overheid dergelijke gevolgen onderschat. Eind november presenteren de twee onderzoeksorganisaties tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting de eerste resultaten aan de Tweede Kamer.
Heijneman: 'Hopelijk kunnen we dan wat meer inzicht geven in de gevolgen. Maar we moedigen het ook aan als de overheid zélf meer onderzoek doet voor zulke ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd.' MvW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

31 Oktober 2012