?Ze vinden het erg meisjesachtig?

Rosanna Reining (22), educatieve master Engels

Marc de Haan

Door Petra Meijer

Huis: Vrijheidslaan 502
Kamer: 15 m2
Betaalt: 280 euro incl.
Bewoners: 10

Waarom is alles roze?
'Ik vind zelf dat het wel meevalt. Bij mijn vader thuis had ik vroeger ook een knalroze muur, maar die was echt fuchsia roze. Dat wilde ik ook weer op mijn studentenkamer, maar dan in een iets rustigere tint.'

Je muur, je kleedje, je telefoon, zelfs je stoffer en blik...
'Ik kan er niets aan doen. Anderen mensen geven mij de hele tijd roze spullen. Mijn roze mobiel is toevallig van Pink Ribbon, maar die heb ik alleen maar omdat hij goedkoop is. En morgen krijg ik een nieuwe. Die is zwart. De stoffer en het blik heb ik gekregen, net als de kaarsjes. De gordijnen hingen er al. De roze kussentjes heb ik wel zelf gemaakt.
'Ik vind het natuurlijk een mooie kleur en nu kan het nog. In februari studeer ik af. Daarna heb ik een half jaar de tijd om wat anders te zoeken. Dan gaan de roze accessoires denk ik naar mijn nichtjes.'

Wat zeggen anderen ervan?
'Iedereen vindt het erg meisjesachtig. Toen ik een half jaar in Engeland studeerde, deed ik mijn kamer in onderhuur. De onderhuurster moest wel even slikken. Zij had een hekel aan roze. Ik heb mijn hele kamer gestript en haar verteld dat ze de muur wel tijdelijk een andere kleur mocht geven.'

Waaraan ben je het meest gehecht?

'Aan mijn dekbedovertrek. Ik heb hem van mijn vriend gekregen en ben stiekem dol op konijntjes. Zelf vindt hij hem net zo leuk als ik.
'Als we gaan samenwonen, mag wat hem betreft alles mee. Wij krijgen heus geen ruzie over roze kussentjes.'

Doen jullie veel samen in huis?
'De meesten van ons zijn hier tegelijk komen wonen. We kennen elkaar dus al een aantal jaar. We eten vaak samen of gaan sporten.
'Op woensdag is het Criminal Minds-avond. De jongens kijken Game of thrones, de meiden kijken samen Glee. Verder zijn we best saai. De meesten zijn bezig met hun scriptie of stage. Feesten doe je vooral in je eerste studiejaren.'

In welke staat verkeert de keuken?
'Via de SLS komen er elke week schoonmakers, maar die zijn niet altijd even goed. Als er wat glazen op het aanrecht staan, maken ze het meteen niet meer schoon.
'Mijn servies van Blond Amsterdam laat ik veilig op mijn kamer. Mijn roze bestek – nee, dat is uit praktisch oogpunt anders herken ik het niet – verdwijnt ook steeds.'

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Lezend de crisis uit

Gastschrijver Willem Jan Otten denkt niet dat hij iemand het vak van schrijver kan leren. …

Wetenschap

Studentenleven

Rubrieken