Leiden scoort hoog op ranglijst

10 Oktober 2012

De Universiteit Leiden staat 64ste in de jaarlijkse Top-200 lijst van het Times Higher Education Supplement; de hoogste notering voor een Nederlandse universiteit.

De top-200 van de THES geldt als de belangrijkste universiteitenranglijst van allemaal.
Dit jaar is Leiden de hoogste Nederlandse universiteit, net iets hoger dan Utrecht op 67. Wel is het verschil met de echte top, vrijwel uitsluitend afkomstig uit Amerika en Groot-Brittannië, groter dan met de 137 universiteiten die lager staan. Leiden scoort met name goed in de geesteswetenschappen: in die discipline is zij zelfs de 26ste van de wereld.
In totaal staan er twaalf Nederlandse universiteiten in de top-200; alleen de VS en Engeland hebben er meer. Ter vergelijking: Italië en Spanje komen niet voor op de lijst. De beste universiteit ter wereld, volgens deze ranglijst althans, is het California Institute of Technology. Stanford en Oxford delen de tweede plaats.

Deel dit bericht: