Verkameringsstop

26 September 2012

 

De Leidse PvdA wil dat de gemeente een einde maakt aan de 'verkamering' in de wijk Transvaal. Het al dan niet legaal opsplitsen van panden in kleinere eenheden zorgt voor overlast. De PvdA stelde een meldpunt in. In totaal werden 30 panden gemeld. 'Daar staan er tien van in Transvaal', zegt PvdA-gemeenteraadslid Roelof van Laar. De voorzitter van wijkvereniging Transvaal, Meke Bootsma, mailt dat de problemen onder andere te wijten zijn aan 'het loslaten van de specifieke woonbestemming (een gezin per huis).' Huisjesmelkers kregen lucht van 'de weinig doordachte plannen en kochten panden op om te verkameren.' In de kamers huizen vooral starters en arbeidsmigranten. 'Er wonen teveel mensen op een klein stukje grond.' Van Laar wil graag dat er een verbod op verkamering komt in Transvaal. Ook wil hij dat de gemeente actiever reageert op klachten. In november wordt er waarschijnlijk gedebatteerd in de raad over het verbod.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

26 September 2012