Studentenhuisvesters fuseren

5 September 2012

De twee grootste studentenhuisvesters van Leiden, SLS en DUWO, gaan in 2013 fuseren.

SLS is sterk in monumenten en onderhoud, wij zijn echte bouwers', verklaart DUWO-directeur Jan Benschop de fusie. 'Ook krijgen we door de schaalvergroting meer financiële armslag, en dat is weer goed voor de bouwsnelheid.' Lisa Johnson, directrice SLS: 'We kunnen efficiënter en goedkoper te werk gaan. Verder worden onze investeringsmogelijkheden een stuk uitgebreider. Zo komen we eerder aan nieuwe projecten toe, en door de sterkere financiële positie kunnen we bestaande locaties sneller tot voltooiing brengen. Bijvoorbeeld de Sanders-locatie, twee flats aan de Zoeterwoudseweg, kunnen we nu op korte termijn realiseren, iets wat we anders door financiële problemen niet hadden kunnen doen.'
VVD-raadslid Greetje van Gruting uitte onlangs haar bezorgdheid over de fusie. Zij is bang dat er zo een monopoliepositie ontstaat en er onvoldoende concurrentie over zal blijven. 'Flauwekul', reageert Benschop. 'Wij zijn lang niet de enigen die actief zijn in de Leidse studentenhuisvesting. Er zijn zat andere partijen, investeerders en beleggingsfondsen. We zouden een monopoliepositie nooit kunnen waarmaken. En dat willen we ook niet: we verwelkomen concurrentie. Anders krijg je dat kamertekort nooit weggewerkt.'
Op het moment zijn er zo'n 3650 kamers te weinig in Leiden. Onlangs maakte de Landelijke Studenten Vakbond bekend dat kamers bij corporaties steeds duurder worden. MS

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 September 2012