Meer eerstejaars naar Leiden

5 September 2012

Eerstejaars verzamelen zich tijdens de introductieweek bij hun mentor. De universiteit maakt een groeispurt door: 4879 studenten hebben zich voor een bachelor in Leiden ingeschreven. Vorig jaar stond de teller rond deze tijd op 4431. Het zijn vooraanmeldingen, het definitieve aantal moet nog blijken. De faculteit Geesteswetenschappen scoort met de nieuwe opleiding International Studies ruim 300 studenten. De bètafaculteit W&N begroet 20 procent meer studenten dan vorig jaar. Informatica steeg van 43 naar 70. Sterrenkunde verdubbelde van 20 naar 41. Al is die toename waarschijnlijk voor een groot deel het gevolg van het opdoeken van de opleiding Sterrenkunde in Utrecht. Sociale Wetenschappen trok 81 minder studenten dan vorig jaar. Vooral de antropologie en psychologie slonken.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

5 September 2012