Brief: Onverklaarbare blunder

Enkele weken geleden ontving ik een bedankkaartje voor mijn bijwonen van de uitvaartdienst van Mr. K.J. Cath, des ochtends 30 maart jl. in de Pieterskerk alhier.De heer Cath was van 1973 tot zijn emeritaat in 1988 de eerste voorzitter van het college van bestuur van de Leidse universiteit die hij met bekwame diplomatie, groot gevoel voor humor en waar nodig intimiderend persoonlijk gezag, wist te leiden door de roerige jaren ‘70 van bestuurshervorming en democratisering en de moeizame jaren ‘80 van de grote universitaire bezuinigingsoperaties. Bij zijn uitvaart spraken: het een na oudste lid van zijn borrelclub, de voorzitter van zijn rotaryclub, drie kinderen en drie kleinkinderen.Er was géén woordvoerder namens de Leidse Universiteit, een even in het oog springende als onverklaarbare blunder.

Klaas Maas, Leids alumnus en oud-lid van de universiteitsraad

Deel dit bericht: