Afgestudeerden verdienen minder

6 Juni 2012

Hoogopgeleide starters die zich vorig jaar op de arbeidsmarkt begaven, verdienden minder dan afgestudeerden die een jaar eerder gingen werken. Dat blijkt uit het onderzoek Studie&Werk 2012 van opinieblad Elsevier. Ook was de kans op een vast contract nog nooit zo laag. Daarnaast werkt een op de drie academici onder zijn niveau. Vooral afgestudeerden van alfa-opleidingen als Romaanse talen, communicatie en kunst- en cultuurstudies hebben banen waarvoor ze hun studie eigenlijk niet nodig hadden.Het is niet alleen kommer en kwel volgens Elsevier: ‘Afgestudeerden zoeken niet langer naar werk dan een jaar geleden. De werkloosheid voor hbo’ers ligt op 4 procent, voor academici op 5 procent. Dat is onder het landelijk gemiddelde van 6 procent.’

Deel dit bericht: