Theologie is een goede keuze

9 Mei 2012

Afgestudeerde theologen hebben momenteel een zeer goede baankans. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Keuzegids Masters 2012.

Ook masterstudenten aan een opleiding tandheelkunde, geneeskunde, werktuigbouwkunde en exacte lerarenopleidingen staan er goed voor. Voor bedrijfskunde, communicatie en journalistiek is de prognose tot 2016 daarentegen slecht.

In de algemene ranglijst van universiteiten wat betreft masteropleidingen staat Leiden op de achtste plaats van de vijftien beoordeelde Nederlandse universiteiten. In de gids is ook een top-10 van uitblinkende opleidingen te vinden. De Leidse onderzoeksopleiding Political Science bezet daarin de vijfde plaats. Duidelijk is dat veel uitblinkers klein en specialistisch zijn.
'Héél kleine masters zijn niet beoordeeld,' vertelt Frank Steenkamp, hoofdredacteur van de Keuzegids en directeur van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie, dat de Keuzegidsen uitgeeft.
'Ook de scores van een aantal grotere opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universieit en de Universiteit Leiden ontbreken. Deze opleidingen, waaronder geneeskunde in Leiden, zijn met het registreren van studenten pas zeer laat overgestapt van een doctoraal systeem op het mastersysteem, waardoor we ze niet meer konden beoordelen.' MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

9 Mei 2012