Studenten komen met alternatief voor Studiesucces

9 Mei 2012

Studentenpartijen en studieverenigingen overhandigen volgende week een aantal alternatieve ideeën bij de nota studiesucces aan het faculteitsbestuur van Geesteswetenschappen.

'Het is geen volledig nieuwe variant, want de oorspronkelijke nota bevat een aantal goede plannen,' verduidelijkt Marc Newsome van BeP. 'Voor een aantal struikelpunten heeft BeP echter alternatieven bedacht.'

De voorgestelde compensatieregeling, die het studietempo moet verhogen en moet voorkomen dat jaargroepen uit elkaar vallen, verdwijnt als het aan de studenten ligt. Newsome: 'De kwaliteit van het onderwijs zou er door dalen en bovendien is het bijeen houden van jaargroepen volgens ons niet nodig. Daar ligt een mooie taak voor studieverenigingen, die kunnen een goed studieklimaat bevorderen.'
Verder zouden studiebegeleiders daadwerkelijk drie keer per jaar een gesprek moeten aangaan met studenten en daarvan notities moeten bijhouden. 'Dat maakt nu al onderdeel uit van het beleid, maar in de praktijk gebeurt het vaak niet.'
BeP wil tevens voorkomen dat herkansingsmogelijkheden verdwijnen. 'Maar het mag wel wat strenger en we zijn, net als het bestuur, voor het invoeren van deeltoetsen. We hebben onze kritiek al eerder laten horen. Nu is het tijd om samen naar oplossingen te zoeken.'
Deze week bespreekt BeP de ideeën met andere studentenpartijen uit de faculteitsraad en met de betrokken studieverenigingen. MvW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

9 Mei 2012