Loopbaanbeleid goed

25 April 2012

Een aantal docenten bij Rechten klaagde vorige maand over het gebrek aan kennis bij afdelingen over het nieuwe facultaire loopbanenbeleid voor het wetenschappelijk personeel. Tijdens de faculteitsraad van maandag bleek dat het stuk bekender is bij de medewerkers dan door de docenten ingeschat. Het beleid lijkt bovendien te werken, blijkt uit een evaluatie. ‘Het beleid heeft redelijk goed gefunctioneerd’, aldus bestuurslid Kees Pafort. ‘De wetenschappelijke directeuren gaan zorgvuldig met de notitie om en zijn begonnen om bevorderingsverzoeken van hun instituut langs de lat van de notitie te leggen.’ Weet de facultaire werkvloer ook hoe het zit? ‘We kregen van de wetenschappelijke directeuren de indruk dat de meeste medewerkers wel op de hoogte waren. We hebben er wel veel aangedaan om het beleid bekend te maken.’ Docent bedrijfswetenschappen René Orij erkende  dan eerder gedacht. ‘Er kwamen nog al wat collega’s op mij af om te vertellen over hun ervaringen. Ik zou ook graag in de evaluatie meer willen zien over hoe medewerkers de procedure ervaren.’

Deel dit bericht: