DUO, bedankt nog!

25 April 2012

Een bruiloft, een MacBook Air, vliegtuigtickets, het opknappen van een oude Mercedes, het lidmaatschap van een studentenvereniging en liters bier: allemaal zaken die studenten betaald hebben van hun studiefinanciering.

En daar zijn ze DUO dankbaar voor. Op www.duobedankt.nl kun je je dankwoorden kwijt, met vermelding van het geleende bedrag en een foto van je trouwdag of je vakantie. Initiatiefnemers Christian van Ommeren en Adriaan van Rossum vinden het tijd dat er eens wat positiefs over de overheid gezegd wordt. Ze vinden het geen lange neus naar staatssecretaris Halbe Zijlstra, die onlangs de leenangst onder studenten bagatelliseerde met een waarschuwing van Plasterk uit 2009 dat studenten niet te veel moeten lenen en zeker niet voor wereldreizen en televisies. Van Rossum, die zelf bijleende voor een motor: ‘Iedereen snapt dat studiefinanciering niet toereikend is voor het studentenleven. We vullen het zelf aan door te werken en de meeste studenten worden gedeeltelijk gesponsord door hun ouders. Zo kun je je kamer, collegegeld en studieboeken betalen. En een mooie televisie.’ DUO-medewerker Henk Bakker weet het initiatief te waarderen. ‘Gelukkig begrijpen we bij DUO niets van ironie, dus dit initiatief is gewoon leuk’. MvW

Deel dit bericht: