Nereus wint Varsity, Njord ?heeft er de tering in?

18 April 2012

'Ik heb er flink de tering in.' Christian Godlieb, preses van Njord verwoordt de ontreddering na de teleurstellende voorronde van de oude vieren op de Varsity, 8 april op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. 'Onder leiding van twee topcoaches is er vanaf september intensief getraind, een veel langer voorbereidingstraject dan normaal.'
Men hoopte voor het eerst in 25 jaar het befaamde gouden blik weer naar Leiden te halen, maar tevergeefs. De rest van de ploegen deed het niet veel beter; alleen de lichte acht wist zich te plaatsen voor de finale, waar een 5e plaats werd behaald.
De roeiers van Asopos deden het beter: bijna alle startende ploegen bereikten de finale, maar een eerste plaats zat er helaas niet in. 'We plukken de vruchten van de intensieve, professionele coaching die we sinds dit jaar hebben. Voor het hoofdnummer kunnen we nog geen goede oude vier formeren, maar daar wordt steady aan gewerkt', aldus opperhoofd John van Brugghem.
De Amsterdamse vereniging Nereus was soeverein. Ze schreven niet alleen het hoofdnummer op hun naam, maar lieten ook zien dat er nog volop belofte is voor de toekomst: bij de andere zware nummers (oude twee, zware nieuwelingen vier, zware overgangs vier, jonge acht) waren de Amsterdammers zeer succesvol. CR

(Foto Merijn Soeters)

Deel dit bericht: