Meer kamers

18 April 2012

In het gebouw van de voormalige sociale dienst naast het Kamerlingh Onnes gebouw komen 35 studio's voor studenten. De woningen moeten begin 2013 gereed zijn. Maar SLS wonen heeft nog meer plannen voor datzelfde gebied. Het nieuwere gedeelte van het gebouw van de sociale dienst wordt gesloopt. Ook de voormalige brandweerkazerne gaat tegen de grond. Daar komen appartementen voor studenten voor in de plaats. Het is de bedoeling dat er 217 kamers in de nieuwbouw komen. Het nieuwe complex zou medio 2013 als af moeten zijn. Met de sloop van de oude gebouwen wordt nog dit voorjaar begonnen. In het oude gebouw van het Da Vinci College aan het Lammenschanspark komen tijdelijke kamers voor 65 studenten. Het is niet duidelijk hoe lang de kamers beschikbaar blijven. Dat hangt ook af van de vorderingen van het Leidse Schansproject. Dit megaplan voorziet in 1900 studentenwoningen en wordt gerealiseerd op grond waar nu het Da Vinci College staat. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Kences, de koepel van studentenhuisvesters, willen meer weten over de woonsituatie en woonwensen van studenten en zijn een enquête begonnen. Meedoen kan op wonenalsstudent.nl.

Deel dit bericht: