Citaten in het nieuws: Groene smurrie kotsen

18 April 2012

‘Dat er geen alternatieven voor het neoliberalisme zijn, is flauwekul. De stakende schoonmakers staken niet alleen voor loonsverhoging, maar ook voor iets dat totaal niet in het neoliberalisme past: respect voor goed uitgevoerde, maar economisch niet heel winstgevende arbeid. Dat het neoliberalisme dit respect niet kan opbrengen, is logisch: een schoonmaker kun je niet virtueel in stukjes knippen om via schimmige constructies aan onwetende spaarders en pensioenen te verkopen.’Natuurkunde-promovendus Jelmer Renema veegt de vloer aan met Frits Bolkesteins bewering dat het kapitalisme de enige optie is. (de Volkskrant, 14 april)

'Wisten wij veel. Het waren de jaren zeventig en China was een arm land. Hooguit interessant vanwege zijn rijke verleden en de leer van Confucius. Het aantal studenten dat zich jaarlijks bij de Universiteit Leiden meldde om zich op het Chinees te storten was dan ook op één hand te tellen. Maar wat zijn we nu blij dat we die studie niet hebben afgeschaft.'
Prof.dr. Rens Bod (inmiddels UvA) wil dat 'we onze onderzoeksagenda niet laten afhangen van de grillen van achttienjarigen'. (de Volkskrant, 4 april)

'De blikken van de elitaire Leidse studenten at Leiden Centraal: walgelijk.'
@raegoncuracao (Twitter, 12 april)

'Nou, we weten dat we weer in Lae (in Papoea-Nieuw-Guinea, red.) zijn. Vanochtend namen we een taxi naar het Instituut voor Bosonderzoek. Op weg erheen rende een kerel op de auto af en zwaaide met een pistool. De chauffeur bleef maar "sorry, sorry" roepen en zei dat het pistool vast een speelgoedding was. Toch is het is hier schijnbaar veiliger dan eerst, een paar weken terug waren er rellen.'
Dagboekaantekening van bioloog Ed de Vogel (NRC Handelsblad, 14 april)

'Soms slaat iemand een vlieg dood in de lift en kijk je een week lang tegen een smerige vlek aan. Maar ja, zolang mijn medebewoners niet met driehonderdzestiggraden-draaiende hoofden en groene smurrie kotsend door het gebouw trekken, ben ik gelukkig.'
Tweedejaars geneeskunde Maaike van der Plas stelt weinig eisen aan haar studentenhuis (Leidsch Dagblad, 11 april)

Deel dit bericht: