Rubicon

4 April 2012

Subsidieverstrekker NWO heeft 5 Leidse onderzoekers beloond met een Rubicon-beurs. Dat zijn speciale subsidies om onderzoek in het buitenland mogelijk te maken: de helft gaat naar Nederlanders die de grens overgaan, de helft naar buitenlandse onderzoekers die hier een postdoc komen doen. In totaal werden er 29 van die beurzen uitgereikt deze maand.
Dit was de laatste keer dat buitenlandse onderzoekers een aanvraag konden doen om naar Nederland te komen. Biologe Lisa Becking gaat naar de prestigieuze universiteit van Berkeley om onderzoek te doen naar Indonesische meren. Biochemicus Gerbrand van der Heden- Van Noort gaat DNA-onderzoek doen aan de Berlijnse Humboldt Universität.
Historicus Helmer Helmers gebruikt de beurs om van Leiden naar de UvA te gaan. Slangenbioloog Freek Vonk gaat zijn onderzoek naar de evolutie van gifklieren voorzetten aan de universiteit van Bangor in Wales.

Deel dit bericht: