Europese lijst

4 April 2012

De Europese Unie komt met een eigen ranking voor universiteiten, u-multirank genaamd. Het vernieuwende aan de lijst is dat er geen kant en klare hitparade uit komt rollen, maar dat mensen die de lijst bekijken zelf de criteria bepalen waarop gemeten wordt: een dynamische lijst dus. Geheel vrij van kritiek is de lijst niet: de LERU, het verbond van onderzoeksuniversiteiten waar de universiteit Leiden deel van uit maakt,was het niet eens met de gebruikte methoden en trok de relevantie van de ranking in twijfel.Het Centrum voor Wetenschap en Technische Studies is een van de zes onderzoeksinstituten die aan het verkennend onderzoek hebben meegewerkt, onder leiding van prof. Robbert Tijssen. De Leidse bijdrage bestaat voornamelijk uit bibliometrische gegevens: cijfers over publicaties, citaties en statistiek over samenwerkingsverbanden over de grens. Of het instituut ook mee gaat doen aan het opstellen van de uiteindelijke ranking is onbekend.

Deel dit bericht: