De laatste loodjes voor het LAK

4 April 2012

Op 1 juli sluiten de deuren van het LAK-theater.Nadat vorige maand bekend werd dat het LAK-theater niet voort zal bestaan, is nu de laatste programmafolder uitgekomen.

De kaft is stemmig zwart. Tot 9 juni is er nog theater en dans te zien, en komt het Science Café er nog samen. Op 1 juli sluiten de deuren definitief. 'Veel bezoekers en theatergroepen hebben al aangegeven dat ze dit als een groot gemis ervaren. De voorstellingen die in het LAKtheater te zien zijn kunnen zich in nog steeds toenemende mate verheugen in belangstelling en enthousiasme van het Leidse publiek. De medewerkers van het LAKtheater betreuren het zeer dat zij hun werk niet kunnen voortzetten en de contacten met bezoekers en artiesten zullen moeten missen', stelt het vlakkevloertheater op haar website.
Er komt nog een afsluitend evenement, ergens in de tweede helft van juni, maar de exacte datum en programmering daarvan zijn nog niet bekend. Een gedeelte van de programmering die al geboekt was voor het komende seizoen, zal waarschijnlijk nog wel in Leiden te zien zijn. De stadsschouwburg en de stadsgehoorzaal hadden al aangeboden optredens te huisvesten. Ook theater Ins Blau, dat van de zomer weer hoopt te openen op de oude locatie aan de Haagweg, bood aan voorstellingen van het LAK-theater over te nemen. BB

Deel dit bericht: