Vaker naar Belgi

28 Maart 2012

Steeds meer Nederlandse studenten kiezen ervoor om in België te studeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nuffic, het expertisecentrum voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Momenteel volgen 4.620 Nederlandse studenten met een studiebeurs een volledige opleiding bij de zuiderburen, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2011. De Nuffic laat in de Volkskrant weten dat er volgend jaar waarschijnlijk sprake zal zijn van een veel grotere stijging, vanwege het verdwijnen van de basisbeurs voor masterstudenten. Uitwijken naar Vlaanderen ligt voor de hand vanwege de taal en de lagere kosten. Het collegegeld bedraagt daar 578,80 euro.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012