KNAW-president

28 Maart 2012

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft een nieuwe president. Arts en geneticus Hans Clevers, verbonden aan het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek in Utrecht volgt natuurkundige Robbert Dijkgraaf op. Clevers verdiende zijn sporen voornamelijk in het onderzoek naar darmkanker, na een studie in Utrecht en Harvard. Voor zijn baanbrekende werk in de regeneratieve geneeskunde – het kweken van nieuw darmweefsel uit stamcellen – is hij vele malen onderscheiden in binnen- en buitenland, onder andere met de Spinozaprijs en het Legion d’Honneur. De commissie tot benoeming roemt tevens zijn bevlogenheid, veelzijdigheid en engagement. Kritiek was er ook: volgens NRC Handelsblad zijn veel geesteswetenschappers binnen de KNAW teleurgesteld dat er weer een bèta is verkozen, zeker nu de alfastudies door de crisis zwaar onder druk staan.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012