Kamer kritisch op Zijlstra

28 Maart 2012

De Tweede Kamer is kritisch over de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra om prestatiebeloningen in het hoger onderwijs in te voeren.

Als het aan Zijlstra ligt, wordt zeven procent van de onderwijsbegroting uitgedeeld op basis van prestaties. Als de invoering van prestatiebeloning succesvol is, kan het budget uitgroeien tot 20 procent.
Als je dat wil, dan moet je de prestaties ook gaan meten, en iemand aanstellen die wat moet vinden over het resultaat van die meting. De Tweede Kamer is daar kritisch over: het CDA vreest een 'papierwinkel', de PVV spreekt van 'nog weer een controlemechanisme'.
De christelijke partijen vrezen voor het hogere refo-onderwijs, omdat er meer prestatiegeld gaat naar een rijtje 'topsectoren' die volgens Zijlstra extra goed zijn voor de economie. Theologie staat daar niet tussen.
Kortom: de Kamer gaf Zijlstra de opdracht om zijn plannen nog eens flink bij te schaven. De staatssecretaris was het oneens met alle kritiek: wat hem betreft mag het extra papierwerk uit 'vijf pagina's' bestaan. BB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012