?Helse selectie? bij master Jeugdrecht

28 Maart 2012

De nieuwe master jeugdrecht is nu al een grote hit. Alleen is de opleiding nog niet goedgekeurd.

‘We hebben een lijst met 150 vooraanmeldingen’, zei rechtendecaan Rick Lawson bij de faculteitsraadvergadering van maandag. ‘Al hebben we maar ruimte voor dertig studenten. Dat wordt een helse selectie.’Het is alleen nog niet duidelijk of de opleiding wel van start kan in september van dit jaar, hij is namelijk nog niet goedgekeurd. Het rechtenbestuur gaat er van uit dat dat wel goed komt. ‘Een visitatiecommissie van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) is op bezoek geweest’, zei Pauline Schuyt van het bestuur. Deze instelling keurt de kwaliteit van bestaande en nieuwe studies. ‘Het advies van de commissie is positief, maar er zijn nog wel wat aandachtspunten.’Zo is het aantal contacturen te laag en wil de organisatie meer informatie over toetsvormen. De faculteit heeft overigens al beloofd het aantal contacturen op te krikken. Eind maart verwacht het bestuur een besluit van de NVAO. De faculteit gaat uit van groen licht. ‘We maken ons geen zorgen’, aldus Schuyt.Het is de bedoeling dat er in september 2013 al ruimte is voor zestig a zeventig studenten. VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012