?Geen informatie achtergehouden?

28 Maart 2012

Het college van bestuur vindt dat zij geen informatie heeft achtergehouden aan universiteitsraad over de verhuizing van de bachelor bestuurskunde naar Den Haag.

Dat bleek maandag tijdens de raadvergadering. De raad neemt genoegen met de verklaring van het college. Fenne Bodrij van de BeP-LVS fractie stelde vorige week vast dat het college al op 7 februari instemde met de verhuizing. Zij vond dat in de vergadering van 13 februari het college dat wel had mogen zeggen. 'De raad heeft toen expliciet naar de stand van zaken gevraagd. Toen is er niet gezegd dat er al een voorgenomen besluit lag. Waarom is de raad toen niet geïnformeerd?'
Volgens het college is er niets aan de hand. 'Wij hebben u juist perfect geïnformeerd', zei rector magnificus Paul van der Heijden. 'Daarnaast gaat het om een voorgenomen besluit. Wij hebben een verzoek gehad van het instituut om de bachelor te verplaatsen. Daar hebben we toen op de gebruikelijke manier over gepraat.
'De besluitenlijst van 7 februari wordt ook pas de facto vastgesteld op 14 februari. In een week tijd hebben wij hierover gecommuniceerd wat hierover te communiceren viel.'
Bodrij vond het toch 'jammer' dat er geen mededeling over de besluitvorming was gedaan. 'Ik had het netjes gevonden als dat wel was gebeurd.'
Het college haalde het verslag van de vergadering er bij. 'Per 1 januari 2012 is de masteropleiding bestuurskunde overgeheveld naar Den Haag en het is de bedoeling dat de bacheloropleiding t.z.t volgt', citeerde een wat geïrriteerde Van der Heijden het antwoord op een rondvraag over de Haagse plannen van de universiteit. 'Hoe duidelijk wilt u het hebben? Dit is spijkers op laag water zoeken.' De raadsleden lieten het hier verder bij. VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012