Geen carri

28 Maart 2012

Een te kort tijdsbestek voor de organisatie zou, samen met een gebrek aan animo bij bedrijven, de doorslag hebben gegeven voor het afgelasten van het Humanities Career Event.

In april zou de Leidse carrièredag voor studenten van de faculteit Geesteswetenschappen voor de vijfentwintigste keer plaatsvinden. ‘Het is momenteel heel lastig om studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen een plaats te geven in het bedrijfsleven. Afgestudeerde rechtenstudenten zijn klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, maar tussen studenten van de faculteit Geesteswetenschappen en het bedrijfsleven zit een groot gat. Bedrijven zoeken liever iemand van wie ze precies weten wat ze eraan hebben,’ denkt Rianne van Weperen, voorzitter van het Humanities Career Event 2012. Jarenlang was de opzet wel succesvol, maar voor volgend jaar overweegt de organisatie een heroriëntatie. Ook speelde mee dat het bestuur relatief laat geformeerd was, waardoor bedrijven te laat werden aangeschreven.De Studenten Loopbaan Service van Geesteswetenschappen beaamt dat het niet alleen aan de bedrijven lag. Loopbaanadviseur Loes Nordlohne: ‘Deels is het ook een interne aangelegenheid. Maar het is waar dat het op de huidige arbeidsmarkt voor iedereen lastiger is om een baan te vinden.’ De Service, de organisatie en de assessor van de faculteit hebben inmiddels om de tafel gezeten. Een vijfentwintigste editie komt er in elk geval wel. Van Weperen: ‘In 2013 gaat het door, met een nieuw bestuur.’ Intussen kunnen studenten bij de Loopbaan Service terecht voor workshops, loopbaantests en hulp bij solliciteren. Nordlohne heeft nog wel een advies voor wie een baan zoekt: ‘Stagelopen. Daar heb je tegenwoordig het meest aan.’ MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012