Fietswetgeving deugt niet

28 Maart 2012

Verkeerd gestalde fietsen bij het station worden de komende tijd niet verwijderd bij het station, omdat de wetgeving niet deugt. De regeling loopt spaak op de gebruikte tekst van de verordening. Dit is een standaardmodel, uitgegeven door de Vereniging Nederlandse Gemeenten, maar de rechtbank van Den Haag vond fouten in de tekst. Fietsen die na 15 februari zijn verwijderd kunnen kosteloos worden opgehaald bij het depot van de gemeente. Voor fietsen die eerder zijn weggehaald moet nog wel worden betaald. Pas als de gemeenteraad instemt met wijziging van de tekst mogen er weer fietsen worden verwijderd. Wanneer dat gebeurt, is nog onbekend.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

28 Maart 2012