College hield info achter

Raad niet ingelicht over verhuizing bestuurskunde
21 Maart 2012

Het college van bestuur heeft een besluit over de verhuizing van de bachelor bestuurskunde naar Den Haag per september 2013 achtergehouden voor de universiteitsraad.

De raad vroeg bij de vergadering van 13 februari naar de plannen van het instituut bestuurskunde om na de master ook de bachelor naar Den Haag over te hevelen.
Rector Paul van der Heijden zei toen dat er bij zo'n verhuizing een 'hele boel komt kijken' en dat dat allemaal 'even op een rijtje moest worden gezet. Maar we zijn in principe niet tegen.'
Hij zei ook dat een nieuw cohort bachelorstudenten 'bijvoorbeeld' in september volgend jaar zou kunnen beginnen.
Uit de besluitenlijst van het college, gedateerd op 7 februari, blijkt echter dat het college al instemt met de 'voorgenomen verplaatsing' van de bachelor bestuurskunde.
'Daar hebben ze tijdens de vergadering toen niets over gezegd', zei Fenne Bodrij van de BeP-LVS-studentenfractie in de raad.
Hendrik Kaptein van de Abvakabo FNV-fractie noemde 'het van majeur belang' om de notulen 'te arresteren' en uit te zoeken wat het college nu precies gezegd heeft. 'Want wellicht zijn we verkeerd geïnformeerd. En dat is niet de eerste keer.' VB

Deel dit bericht: