Studenten met beperking ontevreden

7 Maart 2012

Studenten met een functiebeperking zijn niet al te enthousiast over de begeleiding op hun onderwijsinstellingen. Universiteit Leiden staat op de één na onderste plek van Nederland wat betreft waardering.

Dat blijkt uit het rapport Studeren met een handicap 2011 van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Van de 650.000 studenten in het hoger onderwijs heeft acht tot tien procent een functiebeperking. Bijna de helft daarvan heeft dyslexie of discalculie; psychische problematiek (15%) en chronische ziekten (10%) staan op twee en drie. Wo-studenten met een handicap zijn gemiddeld ietsje positiever over hoe hun instelling daarmee omgaat dan hogescholieren, maar veel scheelt het niet en erg positief is het ook niet. Gemiddeld krijgen universiteiten een zes-plus voor begeleiding, informatievoorziening en aanpassingen aan deze groep. De cijfers zijn ook uitgesplitst per instelling: van alle universiteiten is die van Wageningen het vriendelijkst voor studenten met een beperking. De studenten daar geven de voormalige landbouwuniversiteit een 7,2. Leiden staat op de één na onderste plek met gemiddeld een 6,16. Fusiehogeschool HBO Nederland krijgt slechts een 4,9.CR

Deel dit bericht: