Niet naar buitenland

1 Maart 2012

Staatssecretaris Zijlstra laat voorlopig niet toe dat Nederlandse onderwijsinstellingen opleidingen in het buitenland verzorgen. Dit heeft hij laten weten na Kamervragen. Zijlstra vindt dat de waarborging van de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland voorlopig prioriteit moet krijgen. De voorganger van Zijlstra, oud-minister Plasterk had de eerste wettelijke stappen gezet om Nederlands onderwijs en het geven van Nederlandse diploma’s in het buitenland mogelijk te maken, omdat zo buitenlands talent aangetrokken kan worden en de Nederlandse concurrentiepositie versterkt kan worden. Zijlstra staat achter de plannen, maar acht de tijd nog niet rijp om de wet definitief in te voeren. Samenwerking met buitenlandse instellingen is wel al mogelijk. De Kamervragen waren gesteld naar aanleiding ophef over de buitenlandse activiteiten van Stenden Hogeschool.

Deel dit bericht: