Laatste poging Van der Klaauw

1 Maart 2012

De Universiteit Leiden wil de Van der Klaauwtoren in de Kaiserstraat slopen. Tot voorkort zat daar een gedeelte van de biologen, nu zitten er antikrakers in afwachting van de daadwerkelijke sloop.

Er is echter een groep Leidenaars die vindt dat de toren een monument is, en dus in de huidige vorm behouden moet blijven. Eerst werd geprobeerd om het pand tot gemeentemonument te laten verklaren, maar dat lukte niet. Ook de status van Rijksmonument zat er niet in.
Walter van Peijpe, die namens GroenLinks in de Leidse gemeenteraad zit, is nu een laatste actie begonnen. Via zijn LinkedIn-profiel en door directe benadering verzamelt hij handtekeningen voor het behoud van de toren. Echt storm loopt het nog niet: dinsdag had hij slechts 24 medestanders. BB

Deel dit bericht: