Protestweek

8 Februari 2012

De LSVb komt opnieuw in actie. Van 19 tot en met 23 maart organiseert de Landelijke Studenten Vakbond een actieweek tegen het beleid van staatssecretaris Halbe Zijlstra, samen met de lokale afdelingen. Op wat voor manier er actie gevoerd gaat worden, is nog niet duidelijk. Wel is er een initiatief om zoveel mogelijk brieven te sturen naar Kamerleden en de staatssecretaris over de problemen die de voorgenomen maatregelen opleveren. De LSVb is fel tegenstander van het afschaffen van de studiefinanciering in de masterfase en is met andere studentenorganisaties naar de rechter gestapt om de langstudeerboete ongedaan te maken.
Begin vorig jaar was er een groot studentenprotest tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs op het Malieveld in Den Haag, maar een herhaling daarvan staat voorlopig nog niet gepland.

Deel dit bericht: