Otten

8 Februari 2012

Willem Jan Otten is de nieuwe gastschrijver van de Universiteit Leiden. Otten zal in de periode van september tot december 2012 werkcolleges geven en de Albert Verweylezing over literatuur verzorgen. Schrijver en dichter Otten (1951) won in 1999 de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2005 won hij de Libris Literatuurprijs met zijn roman Specht en zoon. Naast boeken schrijf Otten ook essays en toneelstukken. Een belangrijk thema in zijn werk is het euthanasievraagstuk, waar hij na het verschijnen van de roman Ons mankeert niets bij betrokken raakte. Otten was in het verleden actief als redacteur van literair tijdschrift Tirade en als toneel- en muziekcriticus voor Vrij Nederland. Vorig jaar was P.F. Thomése gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Voorgangers waren onder andere Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman en Maarten ‘t Hart.

Deel dit bericht: