Koffieautomaat verhoogt samenwerking

8 Februari 2012

Het opgaan van de faculteit Archeologie in Sociale Wetenschappen lijkt grotendeels voorspoedig te voorlopen. Nu het onderdak nog.

Alleen de huisvesting is nog een bottle neck’, zei bestuurslid Menno Tuurenhout donderdag tijdens de faculteitsvergadering van Sociale Wetenschappen (FSW). De faculteit Archeologie die zich in 2008 nog heftig verzette tegen een fusie met Geesteswetenschappen gaat volgend jaar samen met FSW.
‘We hebben wel altijd duidelijk gemaakt dat het om meer moest gaan dan om een papieren integratie’, vervolgde Tuurenhout, ‘Dus wij hier achter het station en zij aan de Reuvensplaats, dat is niet de bedoeling.’ Decaan Philip Spinhoven voegde hier aan toe: ‘Fysieke nabijheid is een voorwaarde voor samenwerking. Dat wijzen studies ook uit. Als mensen een koffieautomaat delen, komen ze samen tot ideeën.’
Maar over waar de archeologen terecht kunnen, heerst nog onduidelijkheid. FSW wordt momenteel verbouwd. De opleiding Bestuurskunde kreeg sinds de ingang van dit semester onderdak in Den Haag.
Personeelslid Rivke Jaffe zei dat de op de werkvloer van de archeologen onvrede heerst over de nakende fusie. ‘Deze zou te veel op huisvesting en administratie gericht zijn.’ TB

Deel dit bericht: