Vier maal Vici voor Leidenaren

1 Februari 2012

Vier Leidse wetenschappers hebben een Vici-beurs ontvangen van subisidieverstrekker NWO.
Antropologe Mirjam de Bruijn gaat haar onderzoek naar de invloed van communicatie en informatietechnologie op samenlevingen Afrika uitbreiden. Hoogleraar in de organisatie van wanordelijke materialen, Martin van Hecke, richt zich op onderzoek naar gecondenseerde materie.
Historica Manon van der Heijden onderzoekt het aandeel van vrouwen in criminaliteit in Europa tussen 1600 en 1900 (zie pag.3). Sterrenkundige Ignas Snellen gaat op zoek naar een zusje van de aarde. Hij stelt zich de vraag of er andere planeten zoals de aarde zijn. En komt daar mogelijk ook leven voor? Zij krijgen elk anderhalf miljoen euro om een onderzoeksgroep op te zetten. In totaal werden er 31 vici’s verstrekt. 236 wetenschappers dienden een voorstel in, 13 procent van deze aanvragen werd genoreerd.

Deel dit bericht: