‘De stoppen sloegen door’

Nachtelijke houtkap leidt tot vliegend krat
1 Februari 2012

Een studentenhuis aan de Oude Vest heeft in de nacht van maandag op dinsdag een conflict gehad met de buurman over geluidsoverlast. De man gooide een vol bierkrat naar binnen.

Student Karst van Hameren vertelt: ‘We zaten achter met een vuurkorf om één uur ’s nachts buiten met een man of acht. We hadden wat muziek aan staan, maar dat vonden de buren kennelijk te hard. Er werd aangebeld en onze sjaars deed open. De buurman begon te schelden en te schoppen. Hij gooide een vol bierkrat door de gang. Toen hebben we de politie gebeld.’
Buurman Koos Dubbelaar vertelt: ‘Ze zaten buiten met een vuurkorf en muziek. Ik heb de politie gebeld, want dit was echt niet meer normaal. Mijn kinderen en kleinkinderen konden ook niet slapen, dan word ik wel boos. Ik moet zelf om zes uur op, zij liggen tot twee uur in hun bed.’
Dubbelaar zegt dat hij langs is gegaan. ‘Toen ze ook nog hout gingen hakken, tussen één en half twee ’s nachts, sloegen bij mij de stoppen door. Maar ik heb niemand geschopt of aangeraakt. Ik was wel zo kwaad dat ik een krat kapotgeslagen heb. Dit is al de derde keer dat er daar politie is geweest. Ik ben zelf al drie keer langs geweest om te vragen of het wat stiller kan en of ze ’s nachts geen hout willen hakken. Maar ze doen het toch.’
Van Hameren zegt juist dat er geen contact was met de buren. Hij was verbaasd door de reactie van de politie: ‘Ze zeiden dat ze vaker bij ons zijn geweest, maar dat was niet ons huis. Ze zeiden dat actie reactie is, dat je dit kunt verwachten als je een vuurkorf aansteekt om één uur ’s nachts. Dat vonden we raar, want dat is helemaal niet hun taak.’ Er is geen proces-verbaal opgemaakt. De studenten willen aangifte doen.
Van Hameren denkt niet dat de overlast bij hen veel erger is dan bij andere studentenhuizen. ‘Natuurlijk komt er wel eens iemand dronken thuis en dan gaat de muziek hard aan. Maar verderop is de kroeg en daar draaien ze ook Frans Bauer ’s nachts. Dat is gewoon de binnenstad.’ Dubbelaar zegt dat het wel elke avond lawaaiig was, maar dat het nu wel rustig geworden is. DJZ

Deel dit bericht: