Column: Geachte stagemeneer

Door Petra Meijer

Geachte stagemeneer,

Ik ben op zoek naar een stage, en omdat u mij niet kent zal ik mezelf hieronder even de hemel in prijzen. Voorstellen, bedoel ik. Mijn naam is Petra. Ik ben gek op kwispelende schapen en logge zeekoeien. Zo gek zelfs, dat ik mij dikwijls afvraag hoe lang het zou duren voordat de medewerkers van Burgers’ Zoo een meisje met knalblauwe flippers tussen de zeekoeien op zouden merken. Hoe lang zou je tussen de andijvie moeten blijven drijven voordat het een rendabele onderneming wordt? U ziet het, aan fantasie geen gebrek.
Ik ben ook ontzettend creatief, daarom is het jammer dat ik niets kan. Ik kan niet zingen, niet schilderen, niet dansen, tekenen of boetseren. Maar laten we het vooral hebben over wat ik wel kan. Om mijn creatieve aanvallen toch het hoofd te kunnen bieden, loop ik soms sneaky door de Praxis, waar ik samples behang jat om kleurrijke collages van te maken. Ik kan zelfs knippen met een schaar voor rechtshandigen in mijn linkerhand. Een uitzonderlijke vaardigheid. Als linkshandige kan ik me steeds beter aanpassen aan de rechtshandige samenleving. Momenteel oefen ik op het kruidenbotermesje in restaurants. U ziet het, ik leer snel en beschik over een flexibele instelling.
Natuurlijk ben ik de domste niet. Daarom ga ik niet iedere week naar de Praxis voor behang. Soms ga ik ook naar de Gamma, of naar de Karwei. Ik wil niet dat ze me een wispelturig tutje vinden, voor wie zelfs de keuze van een behangetje te moeilijk is. Laat u niets wijsmaken, mijn muren zijn al jaren prachtig rood. Twee kleuren rood, moet ik zeggen. Wie had gedacht dat rollen behang uit hetzelfde schap in verschillende verfbaden hebben gelegen? Mocht ik ooit de machtigste vrouw van Nederland worden, en laten we eerlijk zijn, lang kan dat niet duren, dan is dit het eerste waar ik me hoogst persoonlijk mee ga bemoeien. Zet u ‘ambitieus’ dus gerust in het rijtje.
Het is misschien ook leuk u te vertellen dat ik een jaar in China heb gewoond. Ik heb veel aan deze ervaring overgehouden. Niet alleen spannende anekdotes over het per ongeluk verorberen van een vettig stukje hond, ik bezit inmiddels ook dertig paar ongebruikte eetstokjes en zet woorden als ‘rijstpan’ en ‘kroepoek’ moeiteloos in tijdens een lekker potje Nederlandse Scrabble. U weet wel, de nieuwste versie van WordFeud. Ik houd trouwens van ijskoude chocolademelk, maar niet van pindakaas met bananen.
Op mijn Facebookprofiel vindt u geen dronken foto’s of korte rokjes. Laat ik het meteen maar melden, dat bespaart u een queeste naar mijn virtuele vuile was. Ik ben uiterst representatief. Mocht u mijn Facebookpagina toch bezoeken, laat u zich dan niet afschrikken door het oncharmante duikpak waarin ik eruit zie als een Michelinmannetje. Het gaat om de inhoud, en bovendien ben ik wel erg aardig.
Ik kan me bijna niet anders voorstellen dan dat u na het lezen van deze brief ontzettend enthousiast geworden bent. Ik verklap u vast: u bent niet de enige, dus aarzel niet te lang. Een beller is sneller!

Deel dit bericht: