Onderzoeksdata onderzocht

16 November 2011

De Koninklijke Academie der Wetenschappen (KNAW) gaat onderzoeken hoe wetenschappers uit verschillende disciplines omgaan met hun onderzoeksgegevens en wat hieraan verbeterd kan worden. Dit naar aanleiding van de affaire rond Diederik Stapel, die zijn onderzoeksdata bleek te verzinnen. De KNAW heeft hiertoe een commissie ingesteld onder leiding van Kees Schuyt, emeritus hoogleraar sociologie, die zal bestuderen hoe wetenschappers ervoor zorgen dat de regels nageleefd worden. Ook zal er een advies verschijnen hoe vooral jonge onderzoekers ertoe gebracht kunnen worden om integer om te gaan met hun onderzoeksgegevens. Rond 1 april zal de commissie een rapport uitbrengen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 November 2011