Lening voortaan zelf aanvragen

16 November 2011

Kamerlid Jasper van Dijk (SP) wil dat studenten voortaan zelf hun lening bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) moeten aanvragen. Nu krijgen studenten automatisch een lening, en dat leidt tot problemen, stelt het Kamerlid op basis van mails die hij ontving. Zo meldde zich een student die een aantal keer moest doorgeven helemaal geen lening te willen. Een ander kreeg een brief waarin stond dat hij geen recht meer had op een studiebeurs, maar wel een lening kon krijgen. Hij reageerde niet, maar kreeg vervolgens toch een lening. Van Dijk vindt het onjuist dat studenten bezwaar moeten maken tegen een lening die ze niet hebben aangevraagd en vreest dat ze daardoor te makkelijk een studieschuld opbouwen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 November 2011