Expats behouden belastingvoordeel

16 November 2011

Expats die in Nederland werken kunnen blijven genieten van een regeling waarbij ze belasting betalen op slechts 70 procent van hun inkomen. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën (VVD) had de regeling willen aanscherpen.

Deze maatregel is bedoeld om de kosten van internationaal werkverkeer wat te drukken en het loonverschil met andere landen te compenseren. Weekers had in zijn belastingplan voor komend jaar een voorstel gedaan om dit belastingvoordeel voor nog slechts vijftien procent van de kenniswerkers te laten gelden.
Na kritiek uit het hoger onderwijs wordt het voorstel nu niet doorgevoerd. Volgens nieuwswetenschapsite ScienceGuide wordt de basisinkomensgrens verlaagd en voor jonge onderzoekers nog eens naar €38.000 gebracht. Hiermee blijft het aanlokkelijk om als wetenschapper in Nederland te komen werken.
Weekers’ voorstel week ook af van de internationale tendens om zo veel mogelijk buitenlands talent aan te trekken. De PVV stelde voor om deze regeling alleen maar te laten gelden voor beroepen die een duidelijke meerwaarde hebben voor het gastland en niet om bijvoorbeeld profvoetballers een belastingvoordeel te gunnen.
Vandaag wordt er gestemd over de belastingwet. TB

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

16 November 2011