Leiden wint Academische Jaarprijs

2 November 2011

Het Leidse team ‘Antibiotica gezocht’ heeft donderdag de Academische Jaarprijs van 100.000 euro gewonnen. Deze prijs is bedoeld om wetenschappelijk onderzoek populair te maken onder een groot publiek. Het team ‘Antibiotica gezocht staat onder leiding van hoogleraar moleculaire biotechnologie Gilles van Wezel en doet onderzoek naar nieuwe antibiotica. Het geld willen ze gebruiken om practica te geven op het VWO. Daarnaast start met dit geld een tijdelijke expositie in Museum Boerhaave en een permanente opstelling in de microZoo van Artis. De twee andere genomineerden voor de prijs waren het team ‘Leve DNA!’ van LUMC-onderzoeker Ken Kraaijeveld en het Maastrichtse team ‘Brein in Beeld’. De laatste won de Labyrint (VPRO) publieksprijs.

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

2 November 2011