Halve punten voor rechtenscripties

2 November 2011

Docenten van de faculteit Rechten willen weer halve punten kunnen geven voor scripties.

Dat bleek tijdens faculteitsraadsvergadering van vorige week maandag. De mogelijk om halfjes te geven is een aantal jaren geleden afgeschaft omdat het computersystemen hier niet mee kon omgaan. ‘Nu moet je een student die eigenlijk wel wat meer verdient dan een zeven toch dat cijfer geven’, zei raadslid en universitair docent publiek recht Freya Baetens.

‘De stap naar een acht is dan te groot. Een half punt doet dan goed recht aan de scriptie.’Het gaat de docenten om halve punten van de master en bachelorscriptie en niet om tentamens. Het faculteitsbestuur ziet wel wat in de halfjes.

‘Het gaat er om of er technische bezwaren zijn’, zei rechtendecaan Rick Lawson. Het bestuur hoopt dat Leiden niet meteen in last is en Usis bezwijkt onder de aanpassing. Volgens raadslid Birgit Wildenburg, directeur van het onderwijsinformatiecentrum van rechten zal dat wel meevallen en kan de aanpassing doorgevoerd worden ‘maar dat gaat dan wel een dag of twee werk kosten.’ VB

Deel dit bericht: