Voor de rechter

12 Oktober 2011

De inschrijftijd voor juridische masters die in februari van start gaan, is verlengd tot ten minste eind januari. Dit is het gevolg van de strijd tussen de Stichting  Collectieve Actie Universiteiten (SCAU) en acht universiteiten. De studenten achter SCAU hebben de universiteiten voor de rechter gesleept vanwege de prijzen van hun tweede master. Het vorige kabinet besloot nog maar een bachelor en master te financieren. Wie meer wil, moet het instellingscollegegeld betalen. SCAU vindt de mastertarieven echter veel te hoog en wil dat er duidelijkheid komt over hoe deze worden vastgesteld. Eerdere uitleg van de universiteiten voldeed niet volgens SCAU en dus volgde een gang naar de rechter. Het lukte de advocaten van de universiteiten niet om voor 21 september te reageren op de eisen van de SCAU. Het antwoord moet nu uiterlijk 1 november komen, maar dan zijn de inschrijvingstermijnen bij sommige universiteiten al verstreken. Vandaar de verlenging. Ook de Leidse rechtenopleidingen hebben hun inschrijftermijn verlengd, aldus universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke. ‘Maar dat heeft geen gevolgen. De opleidingen weten eigenlijk altijd pas heel laat hoeveel studenten er precies komen.’

 

Deel dit bericht:

Nieuws

Leiden meeste dierproeven

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie …

12 Oktober 2011